Belasting

Samen met jou zorg ik ervoor dat de administratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Naast het betalen van verschillende belastingen, wijs ik je ook op fiscale voordelen. Zoals investeringsaftrek, zelfstandigenaftrek en middeling in situaties van verliezen of wisselende inkomsten. Ook denk ik vooruit bij het besparen op schenk- en erfbelasting.

Inkomstenbelasting
Voor jou en je eventuele (fiscale) partner kan ik de aangifte inkomstenbelasting verzorgen. Uiteraard bespreek ik van te voren de aangifte. Als je dat wenst, kan ik gedurende het jaar een schatting maken van de belasting die nog betaald moet worden. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Toeslagen
Ik kan nagaan of je in aanmerking komt voor verschillende toeslagen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget.

Adviezen
Ik kan bepaalde (fiscale) consequenties in kaart brengen en deze met je bespreken. Met deze duidelijkheid kun je tijdig anticiperen en indien nodig actie ondernemen. Zo geef ik bijvoorbeeld adviezen over werken met de wet DBA en het privé en zakelijk gebruik van een auto en woning.